Den Bästa Trollingmotorn

Du kommer nog att spendera en hel del tid på beslutet om vilken trollingmotor som ska köpas och detta kan vara ett svårt beslut att fatta. Du behöver ha precisionssäker kontroll på din båt utan överdrivet ljud och buller och allt detta till ett överkomligt pris. Efter att du har beslutat vilket spö, vilken rulle och båt du ska använda, så är en trollingmotor ett av de viktigaste utrustningsinköpen du har kvar. Vad ska man ens kolla efter? Lyckligtvis behöver inte den bästa trollingmotorn för just dig kosta en förmögenhet.

Minn Kota Endura C2

trolling Båtmotor

Minn Kota Endura C2 är inte bara väldigt överkomlig sett ifrån ett prisperspektiv, den har ett legendariskt rykte bland sportfiskare. Endura är den enda trollingmotor som en fiskare någonsin kommer behöva. Det är en stapelprodukt som andra tillverkare ofta försöker kopiera. Men originalet Minn Kota är fortfarande bäst. Endura C2 representerar det senaste steget i Minn Kotas långa historia av trollingmotorisk innovation och utveckling. De brinner för att leverera tysta, energieffektiva elektriska motorer som kan konkurrera med de dyraste modellerna på marknaden.

Endura C2-modellen som vi länkade till ovan är en version med 7-kilos drivkraft och 75cm rigglängd. För en båt under 5 meter så kommer Minn Kota Endura 30 att ge all den kraft du behöver. Du kan idag hitta trollingmotorer som producerar nästan 200 pund drivkraft. Det är dock osannolikt att du behöver så mycket. Om du letar efter den mest prisvärda motorn så passar det bäst med något som har 7-23 kilos tryck.

Du behöver mer drivkraft om du har en stor båt och du fiskar i ett stort vattendrag. Som regel behöver du ca 2.5kg drivkraft per 100kg vikt du ska förflytta. Detta inkluderar innehållet i din båt. Du behöver inte hålla fast vid denna regel helt och hållet. Ha i åtanke att för några år sedan kunde du inte hitta en trollingmotor med mer än 18 pund av drivkraft. Om du verkligen behöver, så kan du använda en underdimensionerad motor. Men det kostar vanligtvis inte väldigt mycket mer för en motor med lite extra drivkraft.

Specifikationer

  • Maximal Drivkraft: 30
  • Kontroll: Teleskophandtag
  • Rigglängd: 75cm
  • Propeller: Power Propeller
  • Skaft: Komposit
  • Ljudnivå: Tyst
  • Spänning: 12 volt
  • Hastighet: 5

Minn-Kota-Endura-C2-30

Funktioner

Det är lätt att se varför många fiskare tycker att Endura är den bästa elektriska trollingmotorn. Endura levererar alla de funktioner du behöver till ett otroligt lågt pris. Här är en lista över Enduras främsta funktioner:

Teleskophandtag: Ett 6-tums teleskophandtag gör styrning enkel och bekväm.

Power Propeller: Minn Kota har utformat sin propeller för tyst drift och överlägsen effektivitet samtidigt som man smidigt glider igenom tung vegetation.

Nivålåsfäste: Starkare än de flesta konventionella låsfästen och gjutet av kompositmaterial som motstår skador från solen, böjning och förskjutningar.

5-Hastigheter: Framåt, bakåt och flera hastighetsinställningar.

Kompositaxel: Axeln är oförstörbar. Den är starkare än stål och Minn Kota garanterar livstids hållbarhet.

“Kall, Tyst kraft”: Minn Kota hävdar att deras trollingmotorer går jämnare och med mindre ljud än alla konkurrenter på marknaden, oavsett pris. Resultatet av deras effektiva design är förbättrad batterilivslängd och hållbarhet.

På vattnet

Att fästa Minn Kota Endura C2 på en båt är snabbt och enkelt gjort. Monteringsfästet är en enkel kompositdesign som är mer hållbar än de flesta andra fästen vi har sett. Den minsta modellen är perfekt för små båtar, den kommer att driva en 4-meters fiskebåt i ett par knop. Endura C2 30 fungerar särskilt bra på en kanot med platt akter. Med en lättviktsbåt kan du verkligen komma upp i ordentlig hastighet med denna motorn.

Hantering är enkel och lätt att förstå. Du vrider på handtaget för hastighet. Det finns tre backhastigheter och fem för drift framåt. Hela handtaget och hastighetsmekanismen är utdragbar. Du kan flytta den framåt eller bakåt för att få en bättre position i båten. Endura är lätt och välbalanserad på fästet. Det krävs bara en liten rörelse för att luta motorn och ta upp den ur vattnet.

Trolling med Endura är effektivt och tyst. Propellern snurrar på bra, även genom de tjockaste styckena vegetation. Även vid de högsta hastighetsinställningarna håller sig motorn tyst. Vid användning ihop med kanot kan hastigheten nå 2-3 knop beroende på lastvikt.

Tystnad är nyckeln till en effektiv trollingmotoroperation. I drift är Minn Kota Endura C2 en av de tystaste, men starkaste motorerna vi har sett. ”Cool, Quiet Power” -designen lever definitivt upp till sitt namn. Genom åratal av utveckling, har Minn Kota skapat tekniken för att ta fram en helt tyst motor. En ytterligare fördel för motorns effektiva drift är lägre energiförbrukning. Jämfört med andra batteridrivna motorer, så kommer Minn Kota att löpa längre samtidigt som man producerar liknande nivåer av drivkraft.

Slutsats

Minn Kota’s Endura C2 är den bästa modellen du kan köpa till en liten båt. Om du har en större båt är det högst troligt att du redan har en trollingmotor eller känner till dyrare och kraftfullare alternativ. För mindre båtar, som fyrkantiga kanoter och fiskebåtar, är Endura ett perfekt val. Om du söker manöverförmågan hos en bogmonterad motor, så är detta inte modellen för dig. Endura fungerar bara aktermonterad. Fördelen är att den är perfekt för trolling ändamål på ett sätt som bogmonterade motorer inte kan matcha. Många fiskare tror att bogmonterade motorer avger mindre ljud. Dessa fiskare har uppenbarligen inte upplevt Minn Kota Endura. Den är lika tyst som många av de bogmonterade motorerna vi har sett.

Det är svårt att bli besviken med någon motor i Minn Kota-serien. De är ledare i trollingmotortekniken för aktermontering, av god anledning. Endura är ett avancerat, komplett, mångsidigt och prisvärt alternativ och säkert den bästa trollingmotor vi har sett för pengarna. Ibland behöver du inte tömma bankkontot för att få den bästa möjliga fiskeutrustningen för dig.