Fiske Nybörjarguide Start.

FiskareOm du är nybörjare på fiske, så har du kommit till rätt ställe. När du är ny kan fiske vara ganska avskräckande. Du har förmodligen många frågor och kanske ingen som pekar dig åt rätt riktning.

Den här webbplatsen hjälper dig hitta rätt och komma igång med det vilda och underbara äventyr som fiske faktiskt är.

Föreställ dig själv på vattnet, morgonsolen bryter genom horisonten, en mjuk bris på din rygg och ingenting annat än fågelsång och de mjuka vågorna på vattnet fyller tystnaden tills det att du känner det välkända vibrationerna från en fisk på din lina. Detta kan vara du och snabbare än vad du tror.

Här är några av de ämnen som vi kommer gå igenom:

 • Fiskeanvisningar för nybörjare
 • Diagram på fiskespö som visar delar och namn
 • Olika typer av rullar
 • Hur man monterar ett fiskespö
 • Hur du spolar på lina på din fiskerulle
 • Olika typer av rullar
 • Grundläggande fisketekniker för nybörjare
 • Fiskeknutar
 • Tackel och riggning
 • Utrustning och tillbehör för nybörjare
 • Olika fiskar och hur man fiskar efter dem (öring, abborre, gös, etc.)


Var ska du börja?

Du kommer upptäcka att denna webbplats är smockfull av användbar information. Om du hittar ett inlägg eller en artikel som du vill läsa men inte har tid för just nu kan du skriva ut den och läsa senare. När du skriver ut en sida från den här webbplatsen får du en snyggt formaterad utskrift utan navigeringsmenyer. Om du vill se hur en sida kommer se ut efter den skrivs ut, klicka då på den lilla skrivarikonen i botten av sidan, du kan gärna prova det nu.

Glöm inte bort att bokmärka denna webbplats, så du kan hitta tillbaka till den igen. Att lära sig lite om fiske varje dag är ett bra sätt att garantera att du är en bättre fiskare om ett år.

fiskare men fiskelåda

 1. Fiske Nybörjarguide – Detta är det bästa stället att börja om du är en fullständig nybörjare när det kommer till fiske. Du kan börja med den första artikeln i serien: Fiskespöet: Delar & terminologi sedan ta dig systematiskt genom guiderna eller hoppa fram till det som intresserar dig mest
 2. Fiske, Tips & Tricks – När du är färdig med nybörjarguiden kan du gå vidare till att läsa tips och tricks delen som hjälper dig att förfina några av de saker du redan har lärt dig eller gå igenom andra fiskrelaterade ämnen som hur man tar hand om och rengör ditt fiskespö och din rulle.
 3. Tackel & Riggning – Det finns fler riggar att lära sig än du kan tänka dig, men jag tycker det är bäst att lära sig att knyta och fiska bra med en innan du går vidare till nästa. Börja med Hur man Knyter ett Glidande bottentackel, förmodligen den mest användbara riggen att lära sig som nybörjare.
 4. Knutar – Börja med de två knopar som omfattas av nybörjarguiden och utöka sedan din arsenal med Palomarknuten. Ett enkelt sätt att lära sig nya knutar är att skriva ut en knutguide och lämna den vid din T.V eller bredvid din säng tillsammans med lite lina och en krok (och en sax för att klippa linan). Öva innan du går och lägger dig eller under reklamfilmer.
 5. Fiskarter – Om du vet att du kommer att fiska efter en viss art eller vill du bara bekanta dig med olika fiskar för framtida syften, gå då igenom det här avsnittet och slå upp en fiskart. Om du inte vet något om viltfisk läs då på om Regnbågsöring och Abborre först.
 6. Läsglada Fiskare – Om din hunger efter fiskekunskap och lärdom är stor, så vill du säkert kolla in det här avsnittet. Här hittar du böcker som jag personligen har läst och som har hjälpt mig att bli bättre eller inspirerade mig till bättre fiskeupplevelser. Ditt första lektyr bör vara: What Fish Don’t Want You to Know följt av Freshwater Fishing Tips & Techniques. För en total fiskenovis är detta två böcker som du inte vill vara utan. Börja med dessa två så kan du lägga till fler alltefter du lär dig.

Resurser – När du väl vet vad du behöver, när det gäller tackel och utomhusutrustning, ta då en titt på resurssidan innan du köper. Ofta har jag fått en mycket bättre affär online än offline. Jag har ett par rekommenderade tidningar där som jag älskar. Jag finner att det är väldigt motiverande att få en månatlig påminnelse om  möjliga utomhus äventyr, särskilt när arbetet och andra förpliktelser håller mig ifrån friluftslivet.

Jag Vill Höra Från Dig!

Jag skulle verkligen vilja ha din feedback. Om du har några frågor, lämna dem i kommentarsrutan nedanför. Jag hjälper gladeligen! Om du finner denna artikel hjälpsam, gör mig en tjänst och Dela den genom att använda Facebook eller Twitter länkarna längst upp på sidan. Ännu bättre, om det här har hjälpt dig att fånga lite fisk nyligen, skicka mig en bild genom att använda ‘Skapa Inlägg’ länken som finns vid toppen av sidan och jag kommer presentera dig och din fångst i en uppkommande post! Tack så mycket!

MVH